Pengar att hämta

Det finns pengar att hämta för den företagare, som lär sig turerna kring offentlig upphandling. Det tipset lämnar Bertil Öström, som är en av Försvarets upphandlare i Boden, och han uppmanar småföretagarna att ta matchen med byråkratin.
- Det kan vara svårt första gången, men har man väl kommit in i det hela så blir det lättare nästa gång och till slut kan man få sin order, säger Bertil Öström. Offenlig upphandling växer - Den offentliga upphandlingen kommer att växa i takt med att t.ex Försvaret bantas - när funktioner tas bort måste det Försvaret gjort själv upphandlas ute i samhället - och den här chansen har många småföretagarna missat. I princip ska det offentliga Sverige - alltså kommuner, landsting, myndigheter och statliga verk - göra alla sina inköp via offentlig upphandling. Det är bara en liten del av de varor och tjänster som som upphandlas på rätt sätt. - Rutinerna kring offentlig upphandling är onödigt krångliga och löftena om att göra allt enklare för företagarna är tomma - turerna är lika besvärliga som tidigare, konstaterar Bertil Öström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".