Nålstick och myggstick

Måndag 2009-07-06

Tatueringar, myggelände och en monsterlax rev igång den här veckans sändningar i Sommarmorgon.

Det finns ovanligt mycket mygg den här sommaren, och inte bara i Norrbotten. Uppland verkar ha drabbats av en regelrätt mygginvasion. På Sjukvårdsrådgivningen får man ta emot fler telefonsamtal än någonsin angående besvärande myggbett, och värst drabbade är barnen.

Ett annat sorts stick är den från tatuerarens gadd. Tatuerarlärlingen John Engfors och kunden Simon Tjärnqvist berättade om tjusningen med den smärtsamma konstformen. Reportaget kan du lyssna på nedan, eller om du klickar in under rubriken "Lyssna igen".

Till slut sände vi ett reportage om monsterlaxen i Jockfall. Jättefisken lär mäta 149 cm och väga upp emot 40 kilo. Alla laxentusiaster drömmer nu om att få monsterfisken på kroken. Så också vår fiske reporter David Zimmer som begav sig upp till Jockfall med siktet intället på "Elmer 2" som firren kallas för.

Allt detta och mycket mer kan du lyssna på en gång till under rubriken "Lyssna igen" här på sr.se/norrbotten.

PS! En lyssnare i 35-årsåldern ville dela med sig av sin tatuering. Hon skriver:

"Kul att ni tog upp tatueringar i programmet... jag gjorde en i våras och jag har i flera år funderat om jag vill ha nån... vad jag vill ha osv men till slut bestämde jag att göra en ängel och sätta in barnens namn i den. Jättenöjd med tatueringen och det var en erfaren tatuerare som gjorde den, jag hade aldrig låtit en ny tatuerare göra denna åt mig. Ängeln är en symbol för de nära jag mist, bla min mamma som dog för fem år sedan och min barndomskompis som dog i cancer, samt är en skyddsängel för mig och familjen."