Pianoproffs & svängiga saxar

Onsdag 2009-07-08

En 88-årig kvinnlig pianist, fyra svängiga saxofoner, hembygdsromantik i Lillpite och Afrikansk dans i Sörbyaparken. Det är vad som står på menyn i dagens morgonsändning. Och så knackar vi på hos Sveriges Radio Sjuhärad och hör vad de har för sig där.

Doris Nyberg, född Svensson, är idag 88 år och har ackompanjerat mängder av sångartister på scener runt om i Norrbotten. Bland annat ledde hon sånggruppen Trio Serenata och var med att genomföra den kanske historiska allra första konserten i direktsändning när hon spelade flygel och sjöng i radiohuset i Luleå medan resten av kören fanns i Sundsvalls radiostudio. Ett stycke levande radio- och musikhistoria signerad reporter Håkan Sjunnesson.

Dansläraren Fanny Granström från Stockholm arrangerar för andra gången en afrikansk danskurs i Sörbyaparken i Bodentrakten. Hon berättar om sin passion för de afrikanska rytmerna som hon hoppas kunna sprida till Norrbottningarna.

Efter klockan nio kommer saxofonkvartetten Absolut Sax till studion och spelar live.

Ovanstående och mycket mer kan du lyssna på om du klickar på länken "Lyssna igen". Nedan kan du höra inslagen med pianisten Doris Nyberg och Absolut Sax.