Regeringen lär av Luleå

Nu ska Luleå lära regeringen och landets övriga kommuner hur man kan arbeta när kommunen varslas av stora uppsägningar. Idag träffar nämligen Luleå näringslivs vd Peter Georgsson, arbetsmarknadsminister Hans Karlsson för att berätta om ANN-projektet. Ett projekt som skapats för att de som varslas om uppsägning snabbt ska hitta en alternativ sysselsättning och inte fastna i arbetslöshet.
Under de senaste åren har Luleå kommun drabbats av flera stora varsel - bland annat varsel vid nedläggning och omstrukturering inom Swedish meats, Inexa profil, Teracom och IT/telekom branschen. ANN - projektet som Peter Georgsson ska informera arbetsmarknadsministern om är ett projekt som ska ge de som drabbas av ett varsel ett nytt jobb, en bättre utbildning, eller kanske starta eget stöd. Men framför allt har ANN projektet startats för att processerna kring de berörda personerna ska arbetar snabbare. Allt med syftet att de så snabbt som möjligt ska komma bort från arbetslösheten och ut på arbetsmarknaden igen. - Men det handlar också om att behålla arbetskraften i Norrbotten. För de kommer att behövas i Norrbotten, säger Luleå näringslivs vd Peter Georgsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".