Kallax Cargo pressas av ägarna

Avtal om internationella fraktflygningar inom en månad, annars finns det risk att flygplatsbolaget Kallax Cargo AB i Luleå läggs på is. Den varningen kommer kommunalrådet i Luleå Karl Petersen med.
Luleå kommun äger Kallax Cargo AB tillsammans med Luftfartsverket, NCC AB och Fastighet AB Norrporten. Vid årsskiftet skedde ett ägartillskott på sex miljoner kronor för att Kallax Cargo skulle få mer tid på sig att marknadsföra flygplatsen som ett nav för internationellt fraktflyg. - Jag är ganska övertygad om att Kallax Cargo kommer att lyckas förr eller senare. Men som ägare vill vi nu försöka öka trycket på bolaget och säga att nu måste ni visa resultat, det är det som gäller, säger Karl Petersen. Förhandlingar pågår Göran Remahl, vd för Kallax Cargo, säger att man förhandlar med flera bolag om avtal för regelbundna landningar i Luleå. Bland annat har diskussioner förts med Korean Air. - Men vi har ingenting klart ännu. Den närmaste veckan är ganska viktig, säger han. Staten satsade 1999 90 miljoner kronor på en förlängning av en landningsbana vid Kallax flygplats för att göra det möjligt för internationellt fraktflyg att landa där. Bakom satsningen låg till stor del dåvarande näringsminister Björn Rosengren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".