Gällivare satsar på Norge

Gällivares satsning på att få semestrande norrmän på sin väg mot kusten att stanna upp i Gällivare har rönt framgång. Den riktade marknadsföringen mot Norge kommer därför att fortsätta.
Det är i första hand köpmännen, turistföretagen och Gällivare kommun som tillsammans betalat 300 000 kronor för att marknadsföra Gällivare i Harstad och Narviksområdet. Projektgruppen är eniga om att fortsätta men anser också att det behövs fler och större aktiviteter för att locka norrmännen att stanna på sin väg mot kusten. Ett av förslagen är ett attraktivt bad. Satsningen har varit personlig. Mässor och köpcenter har besökts och ett så kallat Gällivarekort med olika erbjudanden har delats ut. En tidning om Gällivare distribuerades till invånarna i Harstad och Narvik och det gav också gensvar, uppger flera företagare. - Satsningen har varit positiv och vi har sett fler norrmän i Gällivare den här sommaren, säger Karin Niva, som är ansvarig för Gällivares Norgesatsning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".