Minnesplats för Carolin Stenvall vid Stenbron utanför Gällivare. Foto: Maritha Mossberg
Fallet Carolin

HD tar inte upp mordet på Carolin

Högsta domstolen kommer inte att ta upp fallet med mordet på 29-åriga Carolin Stenvall till prövning. Det meddelade HD igår, skriver Norrbottens-Kuriren idag. Därmed står också livstidsdomen mot 51-årige Toni Alldén fast.

Under uppmärksammade former dömdes 51-årige Toni Alldén till livstidsstraff för mord på Carolin Stenvall från Piteå. Han befanns först skyldig av Gällivare tingsrätt och senare även av hovrätten för övre Norrland.

Försvarsadvokaten Leif Silbersky lämnade då in en begäran om prövningstillstånd i Högsta domstolen. Precis som i överklagan till hovrätten hävdade hans klient att kvinnan inte levde när han sköt henne, eller att han åtminstone inte insåg att hon levde. Försvaret yrkade därför på 51-åringen skulle dömas för vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Det var den 12 september förra året som Carolin Stenvall försvann, i samband med att hon var på väg till Jukkasjärvi för en anställningsintervjuv. Det blev inledningen på den största polisutredningen i Norrbotten, i modern tid. I oktober greps en 51-årig man från Gällivare misstänkt för mord. Det visade sig senare vara Toni Alldén som av både tingsrätt och hovrätt befanns skyldig till mord på Carolin Stenvall.

Den slutgilitga domen från hovrätten för Övre Norrland meddelandes den 18 juni i år.

I en kommentar säger kammaråklagare Anette Ölmbro till Norrbottens-Kuriren att hon inte är förvånad över Högsta domstolens bedömning.

SR Norrbotten/TT
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".