Missnöje i Aitik

Det råder ett stort missnöje bland de anställda vid Bolidens gruva i Aitik, utanför Gällivare. Facket har förväntat sig någon form av protestreaktion från de anställda, då företaget inte har lyssnat på facket och de anställda och förhandlingen om de nya arbetstiderna har skapat ogillande.
I går publicerades en skrivelse i Norrbottens Kuriren där anställda vid gruvan i Aitik påpekade flera missförhållanden. Skrivelsen har dock gått helt förbi facket. Hans Ölvebo, ordförande i Metalls avdelning 636, har ingen aning om vem eller vilka som står bakom skrivelsen. Han kan bara bekräfta missnöjet som råder. - Företaget har kört sitt eget race, säger han. Samtidigt säger Hans Ölvbeo att han tror att skrivelsen skulle fått större genomslagskraft om den hade fått behandlas via facket. Som det är nu har ingen facklig representant var inblandad. Det har inte gått att nå platschefen i Aitik, Rolf Ritzén, för en kommenatar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".