Skärpta representationskrav i Piteå

Kommunstyrelsen i Piteå kommun beslutade vid gårdagens sammanträde om nya riktlinjer när kommunen bjuder på mat och alkohol i samband med kommunal representation.
De nya riktlinjerna kom till sen kommunens revisorer granskat representationen i Piteå kommun och hittat stora brister. I granskningen framkom det bland annat att det ofta saknades uppgifter om vem som varit med när mat och dryck intagits, och vad syftet med representationen varit. I de nya direktivenen står att represenationen ska präglas av måttlighet och att det ska alltid ha ett verksamhetsmässigt, affärsmässigt eller relationsskapande syfte. Varje gång alkohol förekommer ska en förvaltningschef, styrelseordförande eller nämndsordförande ha gett sitt godkännande, och hädanefter ska de administrativa rutinerna i samband med representation alltid följas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".