Luleå

Man skjuten vid rån

Uppdaterad 01:57
En man i Luleå skottskadades på tisdagskvällen av rånare som trängt sig in i hans bostad. Rånarna försvann med mannens bil och jaktvapen. Ett stort polispådrag söker nu efter gärningsmännen.

Det var vid 21-tiden som tre pistolbeväpnade rånare trängde sig in hos en man bosatt i Bredviken i Luleå. Gärningsmännen hotade mannen, tvingade till sig jaktvapen och ammunition, och avlossade sedan ett skott mot mannen. En av gärningsmännen lämnade brottsplatsen i mannens bil, en svart Volvo S80, medan de andra två försvann till fots.

Mannen vårdas nu på Sunderby sjukhus för skottskador. Tillståndet för mannen ska vara stabilt och polisen har kunnat förhöra honom. Anhöriga som var i fastigheten när händelsen inträffade har även de förts till sjukhus på grund av chock.

Ett stort polispådrag söker nu efter den stulna Volvon. Polispatruller uppmanas till att vidta försiktighet om de påträffar fordonet då gärningsmännen troligtivs är beväpnade med pistol och gevär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".