Tre män greps av polisen igår

Tre personer, som kan ha koppling till vapenrånet i Luleå i tisdags, kan ha gripits enligt uppgifter i lokala medier. Vid rånet skottskadades en 68-årig man.

Uppgifterna bekräftas inte av Norrbottenspolisen, men lokaltidningarna skriver idag att två 24-åriga män, varav en som är välkänd för polisen, greps i Luleå igår. Ytterligare en person, en 29-årig man, greps i Piteå.

Det var vid 21-tiden på tisdagskvällen som tre beväpnade män trängde sig in i 68-åringens villa i Luleå. De tvingade till sig jaktvapen och ammunition och sköt honom i bröstet. En av rånarna lämnade sedan brottsplatsen i hans bil. Den hittades senare på Docentvägen i Luleå.

Den skottskadade mannen har förhörts men polisen vill inte säga något om vad detta förhör har gett. Ytterligare tre personer, anhöriga och vänner till mannen, fanns i villan när rånarna slog till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista