Kommunalrådet om kritiken: ”Förvånad”

Kalix kommunalråd Robert Forsberg (S) anser att Kristina Axén Olin (M) är helt fel ute. I går gick det förra social- och finansborgarrådet i Stockholm ut med kritik mot Kalix kommuns ekonomiska politik.

Bland annat menar Kristina Axén Olin att det slösas med pengar på att till exempel flytta daghem och skola från Töre till Kalix och nedläggning av sköterskemottagningen. Men Kalix kommunalråd Robert Forsberg tar lätt på kritiken.

– Jag blir väldigt förvånad. Jag skulle aldrig drömma om att kommentera hur dagens finansborgarråd sköter stadsdelar i Stockholm. Den detaljkunskapen har inte jag och uppenbart inte Kristina Axén Olin heller om Kalix, säger Robert Forsberg.

Har kommunen något ansvar i stängningen av distriktssköterskemottagningen?

– Det är naturligtvis en landstingsfråga. Kommunen har stått för lokaler och de har haft ett väldigt bra hyresavtal. Samtidigt är vi ett ett läge där Kristinas partikamrater med sin politik sakta stryper Sveriges kommuner.

– Den här typen av uttalanden skulle nog passa bättre i Stockholm mot sina egna partikamrater.

Ann-Christine Wallner-Hoppe, SR Norrbotten
a-c.wallner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista