Tallskog. Foto: Örjan Holmberg/SR Västerbotten.

SCA ska bli bättre på miljö

Skogsföretaget SCA vill bättra på sitt rykte. Företaget har tidigare fått hård kritik för sitt miljöarbete och riskerat att mista sitt certifikat i miljömärkning hos internationella FSC, Forest Stewardship Council.

Efter att ha satsat på utbildning av sin personal lovar SCA att bättre rikta in sig på en högre nivå av hänsyn till naturen.

– Vi vill visa att vi inte är miljöbovar utan tar hänsyn till naturvärden , säger Sara Toivonen som är ekolog i SCA Skog Sundsvall apropå den kritik som har riktats från bland andra Naturskyddsföreningen om att SCA avverkar gamla naturskogar med högt skyddsvärde.

– Som ekolog tycker jag att man ska spara mer. Sedan är det ju den här ekonomiska frågan och för att vi ska kunna spara mer så måste det komma mer från högre politiskt håll som säger att vi ska rikta in oss på en högre nivå i hänsynen, säger Sara Toivonen SCA Skog.

Matilda Jansson, SR Västernorrland

Inger Marklund, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".