1 av 3
Ingrid Coelho tar hjälp av Ebbe Karlsson för att utrusta sig för älgjakten nästa vecka...
2 av 3
Dan Swärdh och Ingrid Coelho i morgonstudion
3 av 3
Fotbollsexpert Lars Folkesson och David Zimmer pratar upp kvällens match mellan Piteå och Boden

Måndag 31 augusti

Den allra sista dagen i augusti och nu står hösten verkligen för dörren! Sommarradion är nu lagt till handlingarna och saker och ting återgår nu till det normala, även här på Sveriges Radio.

Lite ovanligt kändes det. Att vara tillbaka i morgonstudion denna måndag morgon. Hade nästan glömt bort hur roligt det var att sända dessa morgonpass och försöka bjuda er lyssnare på en bra start på dagen. Kul var det också att ha sällskap i studion av min nya morgonkollega Ingrid Coelho som kommer att finnas i studion – tillsammans med mig varje måndagsmorgon. Tisdag till fredag är det som vanligt Callne&Co. Ingrid berättade att hon hela helgen varit i Västerås och levt i en ”Väseråsbubbla” men trots bubblan så klarades morgonpremiären av med bravur.

Någonting annat som också klarades av med bravur var premiären av  teaterpjäsen ”Bisak” ägde rum i går i en jordkällare(!) på Kronan i Luleå. Dan Svärd från Teater Scratch spelar huvudrollen och han gästade studion efter klockan 8 Pjäsen som riktar sig både till vuxna och barn har en aktuell krok då den handlar om att hamna i skuldfällan.

I kväll spelas en mycket viktig fotbollsmatch. Piteå tar på hemmaplan emot Boden i en match som kan avgöra hela serien. Lars Folkesson, skåning i exil och fotbollskrönikör på tidningen NSD gästade morgonstudion efter halv 9 i rollen som det sistnämnda. Han tippade att matchen skulle sluta oavgjort inför 1200 åskådare och avslöjade också att han blivit väldigt mycket norrbottning, mer norrbottning än flera av sina kollegor…

I dag är det dessutom exakt en vecka kvar tills älgjakten drar igång. Ebbe Karlsson har en affär (nej, inte Ebbe Karlsson affären…) som säljer jakttillbehör och har koll på vad skogens modelejon ska ha på sig för att smälta in.
Kamouflagekläder väntas bli höstens storsäljare men Ebbe avslöjade också att älgar har mycket begränsat färgseende, och inte kan urskilja enstaka färger. Ingrid fastnade för apparaten som simulerade olika älgläten samt den knallorangea kniven.

I morgon – tisdag är det höstpremiär för Callne&Co, denna vecka med Piteåtidningens ledarskribent Bengt Urban Fransson. Missa inte detta!!

/David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".