”Julgåvan ska inte rädda arenan”

Julgåvan ska inte rädda Boden Arena, tycker kommunanställda i Boden. ”Det är rent vansinne, ta över en arena, som kostar så mycket när det inte finns pengar till annat som är viktigare”, säger personal vid äldreboendet Ågården i Boden.

Igår kom nya siffror från Arenabolaget som visar på vilket resultat man förväntar sig under hösten. En del av finansieringen i vinter blir en julkonsert, som skulle vara årets julgåva för de kommunanställda.

På måndag beslutar kommunfullmäktige i Boden om man ska gå in som huvudägare till Boden Arena. Men först måste man hinna ta ställning till de nya kalkylerna. Kommunstyrelsen drog därför tillbaka ärendet igår och tar upp det i en extra kommunstyrelse på måndag.

Arenabolaget räknar bland annat med att få in 800 000 kronor, ungefär den summa som bolaget nu ligger back med, på två julkonserter i december. Å den ena av dem är tänkt att bli kommunens julgåva till dom anställda.

En finansiering delvis baserad kommunens julgåvor är inget kommunanställda ekonomiläraren Christina Svärd-Molin tror på.

Helene Alm, SR Norrbotten

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".