Kvinnors företagande får fortsatt stöd

Ett projekt för att främja kvinnors företagande får pengar från regeringen även nästa år. Projektet har pågått sedan år 2007. Det förlängs nu och får 100 miljoner kronor under 2010.

Majvor Müller är vd för Norrlands entreprenörsgymnasium i Luleå, och är engagerad i projektet. Hon säger att pengarna behövs, även om hon tycker att kvinnor har blivit bättre på att ta för sig i företagarvärlden på senare tid.

– Jag tycker att det sker en förändring. Och därför är de här pengarna väldigt välkomna. Det här innebär att man kan fortsätta på regional nivå att dela ut de här pengarna efter behov, och att det finns en slags tanke med vad man gör. För det här är både forsknings- och utvecklingspengar.

100 miljoner är enligt Majvor Müller dessutom mycket pengar.

– Och nu är det upp till varje län att se till att pengarna används rätt, så att det inte bara blir en massa hyllvärmare om vad man bör göra. I stället är det dags nu att visa att det här ska vi göra. Så att det blir personrelaterat på personnivå i stället för på organisationsnivå, säger hon.

Ann-Christine Wallner-Hoppe, SR Norrbotten
a-c.wallner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".