De misstänkta rånarna greps i närheten av Koler Trä. I samband med det var en hundförare nära att drunkna. Foto: Reine Sundkvist/SR Norrbotten.

Hundförare nära drunkna i rånarjakten

När polisen på måndagskvällen grep två av de tre som nu anhållits misstänkta för delaktighet i bankrånet i Älvsyn kom ingen till skada enligt polisen. Men det kunde ha slutat riktigt illa då en hundförare var nära att drunkna.

– En av polisens hundar drog ut på isen på en liten sjö och hundföraren skulle ta fast den. Då brakade han igenom. Och efter ett tag, i den uppståndelse som var, upptäckte vi att någon ropade, berättar ögonvittnet Bosse Lundström som tipsade om de misstänkta rånarna i Koler.

– Först trodde jag att det var en till rånare. Men när vi lyste på honom såg vi att hunden stod på isen och polismannen låg i sjön, säger Bosse Lundström.

Temperaturen i vattnet är inte mer än tre grader, berättar Bosse Lundström.

– Hundföraren började känna av det i benen och hade inte tagit sig upp själv, sa han. En annan polis ålade ut med en brandslag runt magen, sedan kastade vi ut en lång elkabel som han kunde ta sig upp med.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".