1 av 4
Trafikolycka utanför Arjeplog. Foto: Anders Holmlund.
2 av 4
Lasbil som vält vid Västannäs efter E10:an vid Morjärv.
3 av 4
Mycket snö i Arvidsjaur. Foto: Liselotte Marklund.
4 av 4
Mycket snö i Arvidsjaur. Foto: Kent Norberg.

Stora störningar på grund av ovädret

Uppdaterad 14:06
Stora mängder blötsnö i kombination med hårda vindar ställer till stora problem i trafiken i länet. Många personbilar och bussar har kört av vägen. Två personer skadades när en kranbil och en lastbil kolliderade på riksväg 95 söder om Arjeplog.

De två klämdes fast och en är förd till Sunderby sjukhus och den andra till Arjeplogs vårdcentral. Olyckan inträffade strax före halv elva och anledningen var det hala väglaget.

SOS Alarm har haft en hektisk morgon på grund av vädret. Massor av samtal har kommit som varit relaterade till vädret och har handlat om allt från avåkningar till nedfallna träd. Mest samtal har kommit från inlandet, kusten har klarat sig bäst.

Länstrafiken uppger att de haft tre avåkningar med bussar vid 8-9-tiden på morgonen i Vojakkala, Gunnarsbyn och nära Norriån. Det är halkan och snömodd som är orsaken till avåkningarna. Några inställda bussturer har Länstrafiken inte ännu på grund av vädret.

De blå kustbussarna, som är dubbeldäckare, kan bli försenade eftersom man sänker hastigheterna efter väderleken.

Bussen mellan Pajala och Haparanda körde av vägen vid Vojakkala. På bussen fanns 13 personer, varav en fick lindriga skador. Bussen skulle ha kommit till Haparanda klockan 8.55.

En annan bussavåkning inträffade vid Gunnarsbyn vid 8-tiden på morgonen, då en buss med skolbarn skulle till skolorna i Boden. Alla klarade sig utan skador och är nu i sina skolor.

En mindre bussavåkning inträffade också på morgonen mellan Norriån och Överstbyn. Inga personer skadades. Bussen hade inga passagerare.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".