Skådespelarna Erica och Hanna Midfjäll i filmen Jag saknar dig.

Filminspelning sänds direkt från Piteå

För första gången i Sverige ska webb-tv-sändas direkt från en filminspelningsplats.

Filmen ”Jag saknar dig” har spelats in i höst i Piteåtrakten och på tisdag den 13 oktober får man följa inspelningarna direkt på Piteå kommuns hemsida i tre timmar.

Det blir chatt med filmens skådespelare och ring-in till studion direkt. Man får följa tagningarna live från en studio i Acusticum, men även förinspelade inslag från höstens tidigare tagningar ska visas.

Filmen regisseras av den Guldbaggebelönade regissören Anders Grönros och handlar om två tvillingar, som spelas av tvillingarna Erica och Hanna Midfjäll från Jukkasjärvi. Berättelsen bygger på Peter Pohls Augustprisvinnande bok ”Jag saknar dig, jag saknar dig”. En stark och gripande berättelse där livsfrågor står i fokus.

Filmen handlar om ungdomar, men riktar sig till alla åldrar. Skådespelare och filmarbetare ska finnas i en soffa i studion i Piteå för att kunna svara direkt på webb-tv-tittarnas frågor.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".