1 av 2
Gällivareborna mötte upp när 102 vinnare i postkodlotteriet skulle dela på 71,6 mijoner kronor. Foto: Maritha Mossberg SR/Norrbotten
2 av 2
Mikael Isaksson är ordförande i Svensk handel i Gällivare. Foto: Maritha Mossberg SR/Norrbotten

Miljonerna i Gällivare kan gynna handeln

102 Gällivarebor delar på 71,6 miljoner kronor i postkodlotteriets grannyra. Vinsterna betyder att åtskilliga miljoner kanske kommer att användas till konsumtion inom den lokala handeln. Det hoppas Mikael Isaksson är ordförande i Svensk handel i Gällivare.

- Först skulle jag vilja gratulera vinnarna. Det är fantastiskt roligt och de är säkert väl unnade att få de här pengarna. Och det är klart att det kommer att spilla över på handeln här i Gällivare, säger han.

Mikael Isaksson hoppas att lotterivinsterna på 71,6 miljoner kan väcka lokala handlare för att få med dem i olika arrangemang för att öka kvaliteten på handeln och få kunderna att handla lokalt på orten. 

- Det är ingen självklarhet att alla pengarna kommer här i kommunen, det tror jag inte. Vi jobbar självklart på at öka kvaliteten och aktiviteter så att konsumenterna trivs med att handla på orten, säger han.

Blir det extra intressant när det finns mer pengar att konsumera för i kommunen?

- Om inte annat så kanske det kan väcka de handlare som somnat in lite grann. Här måste man vara med och kunna dela på kakan, så absolut. Jag kan inte se annat än att det här blir lite mer bensin till motorn att det liksom tänder till lite extra, här kan vi göra ännu mera grejor, menar han.

Hur kommer den frågan att behandlas i den lokala styrelsen för Svensk handel?

- Det här gör det kanske lättare att få fler butiker in i de arrangemang som vi har och ju fler medlemmar vi får i projektet ju mer kan vi göra för att folk ska trivas att handla mer på orten, svarar Mikael Isaksson.

                                           Maritha Mossberg SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".