SM-guld till Emil Öhman. Foto: Reine Sundkvist.

Emils dröm blir sann

Nu är det klart att Sveriges bästa snöskoterförare Emil Öhman från Älvsbyn blir proffs i USA. Den 2 november åker han till Minnesota för att förverkliga sin barndomsdröm.

– Det blir intressant, det blir kul att få köra i USA. Det är en dröm jag burit på, men senaste åren har jag känt att det varit dags, säger Emil Öhman.

Senast Norrbotten hade en förare i den amerikanska proffscirkusen för snöskoter var på 1970-talet. Då var det Dan Öberg från Arjeplog som ett par år körde för olika stall i USA, med stor framgång.

Trotts sin låga ålder har Emil redan ett VM-guld som främsta merit. Men han tror det kommer att bli tufft på andra sidan Atlanten.

– Jag känner inga människor, så det blir att bygga upp en ny bekantskapskrets. Sedan kommer jag att sakna flickvän, familj och alla kompisar. Det kommer att bli tufft men det kommer säkert att bli bra, säger Emil Öhman.

Reine Sundkvist,SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".