1 av 2
Trasigt Viltstängsel.
2 av 2
Trasigt viltstängsel

"Bättre ta bort viltstängslen"

Vägverket får nu stark kritik för sitt underhåll av viltstängslet längs E4:an. Grindar som inte går att stänga och viltstängsel med stora hål kan innebära livsfara för trafikanterna.

- Jag tycker att det är mycket allvarligt. Det här måste vi få till en skärpning, det menar Börje Sandin, ordförande för Kalix viltvårdskrets. Det är trasiga grindar, trasig stängsel, men även stängsel som böjts ner av vilt, saker som är ganska lätta att åtgärda, menar Börje Sandin. 

 

En del är slarv från bilister som inte stänger grindar efter sig, men många grindar har trasiga stängningsanordningar till grindarna.

- Görs inget åt problemet är det bättre att ta bort viltstängslen. Som det är nu kan renar och älgar som kommit in på fel sida ha svårt att ta sig ut. Utan stängsel så har djuren i alla fall lättare att ta sig från vägarna, säger Börje Sandin.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".