Avgörandet ligger hos barnen

Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt Jansson (S) kan tänka sig att ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Men det blir barnen som kommer att få avgöra.

Britta Flinkfeld Jansson valdes för bara ett par månader sedan som kommunalråd efter att Bengt-Urban Fransson hoppat av tjänsten. När hon valdes var beskedet att hon skulle sitta till nästa val. Men nu kan hon tänka sig en fortsättning, om väljarna och barnen ger sitt stöd.

– Personligen lutar det åt att jag kommer att tacka ja. Men det blir barnen som ska få avgöra. Om de ger klartecken, att inte andra barn går för hårt åt dem för att jag har det här jobbet. Dessutom ska de känna att de har mamma hemma, lite mer än ibland. Då kan jag tänka mig att ställa upp i kommande val, säger hon.

Britta Flinkfeldt Jansson kommer att bestämma sig efter nyår. Då får barnen säga sitt, och om jobbet som kommunalråd även då känns roligt kommer hon att ställa upp för omval.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".