Många tomma bänkar.
Nya influensan

Ytterligare Piteåskolor drabbade

Även Böle skola har drabbats av vad som misstänks vara den nya influensan, den så kallade svininfluensan. Skolan är också den värst drabbade i Piteå, efterson drygt hälften av alla barn idag var hemma från skolan.

Trots att det är många sjuka barn på vissa skolor i Piteå kommun är läget lugnt, då det är få lärare som varit sjuka. Så undervisningen har inte drabbats, enligt kommunen.

På Christinaskolan har även idag 40 procent av barnen varit sjuka, på Backgårdsskolan 35 procent och Norrbyskolan har 24 procent varit hemma. På Strömnässkolan där 37 procent av barnen igår var sjuka fanns det fler barn på plats idag.

Idag har den ledningsgrupp av tjänstemän som är tillsatt för nya influensan träffats igen. Varje förvaltning och bolag rapporterar till kommunledningskontoret när verksamheterna inte kan sköta sitt uppdrag på ett tillfredställande sätt. Än så länge är det inte fler vuxna som är borta från arbetet idag än vad som är normalt för årstiden.

Kommunen har även haft kontakt med de kommunala bolagen, Piteå Älvdals sjukhus, Polisen, Smurfit Kappa och SCA och det visar sig att det inte finns onormalt hög sjukfrånvaro eller några störningar i verksamheten, skriver man i ett pressmeddelande.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".