Centerpartisten Sven-Olov Granlund nomineras av två s-föreningar till nytt kommunalråd i Arvidsjaur
Arvidsjaur

Sossar föreslår centerpartist

De socialdemokratiska föreningarna i Glommersträsk och Moskosel kommer att nominera centerpartisten Sven-Olov Granlund till nytt kommunalråd. Det blev klart efter att föreningarna i går haft nomineringsmöten.

- Vi har inte kunnat vaska fram någon socialdemokratisk kandidat, säger Sture Boman ordförande för s-föreningen i Moskosel.

I motiveringen varför de nominerat centerpartisten till kommunalrådsposten säger de att när de bedömt de socialdemokratiska politiker som står till buds, så konstaterar de att det inte finns en enda person som skulle motsvara kraven och hänvisar då till Arvidsjaurs kommuns värdegrund.

S-föreningarna i Moskosel och Glommersträsk tycker då att centerpartisten Sven Olov Granlund, som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen är den bästa att leda kommunen.

- Han är högt aktad utanför centerpartiet, har varit politiskt engagerad sedan 70-talet och inser värdet av att lyssna på alla över partigränserna. Han ser helheten och han värnar om Arvidsjaurs kommun, säger Sture Boman.

Frågan är om den kontroversiella nomineringen kommer att späda på den konflikt som redan finns i partiet mellan s-föreningarna i byarna och s-föreningen i centralorten. Enligt Sture Boman får framtiden utvisa:

- Vi vill inte vara i konflikt med andra inom partiet, om andra vill haussa upp det får vi väl se i framtiden, säger Boman.

Men hur kan ni då gå med på att lämna över makten till en centerpartist?

- Vi vill se helheten i politiken så att hela kommunen kan överleva avslutar Sture Boman och syftar på att Sven Olov Granlund är den som är bäst lämpad till att leda det arbetet i dagsläget.  

 Eleonor Norgren, SR Norbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".