Petter Sundström, hotellägare. Foto: Reine Sundkvist SR Norrbotten

Hotell letar nya kunder

För hotellen i Arjeplog och Arvidsjaur gäller det nu att ragga nya kunder och inom andra verksamheter. Det kan bli nödvändigt i vinter då biltestbranschen väntar att det för första gången på drygt 30 år kommer att bli en nedgång i verksamheten.

För första gången på drygt 30 år kommer biltestverksamheten i Norrbotten i år att få räkna med en nedgång i verksamheten. Det är det ekonomiska läget som gör att biltestföretagen måste minska sin verksamhet kommande vinter.

– Det är inte biltestentreprenörerna som i första hand kommer att märka av minskningen. Det är framförallt boendeanläggningarna som kommer att känna av nedgången i biltestverksamheten, säger Per-Gunnar Sundström, ordförande i SPGA, branschorganisation för länets biltestentreprenörer. 

Men hotellägaren Petter Sundström är inte särskilt oroad.

– Vi kommer troligen ha en bättre säsong kommande vinter än förra vintern. Det beror på att vi raggat en del nya kunder, säger Petter Sundström, ägare av Hornavan Hotell i Arjeplog.

– Det går inte att bara satsa på miljonärer. Vi försöker satsa på bredden, vi har bland annat lyssnat av med handikapporganisationerna och försökt anpassa hotellet efter deras behov, det kan vara en tänkbar kundkrets, säger Petter Sundström.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".