NHL-back till Luleå

Luleå Hockey förstärker backsidan genom att hyra 22-årige Alexander Hellström från S:t Louis Blues för resten av den här säsongen.

– Efter diverse kontakter med Alexanders representanter och S:t Louis Blues har vi tillsammans lyckats hitta en lösning som är till gagn för alla parter, skriver Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Alexander Hellström beskrivs av sportchefen som en defensivt orienterad back med bra storlek och ett enkelt och bra förstapass, med de främsta egenskaperna i det fysiska spelet.

Han lämnade moderklubben Björklöven inför säsongen 2007/2008 för spel i S:t Louis Blues organisation. Där han under två säsonger spelat för Peoria Rivermen i AHL.

Dessförinnan har den 190 cm långa och 100 kg tunga backen hunnit med att representera Sverige i alla juniorlandslagen och däribland spelat JVM med Roger Rönnberg som assisterande coach.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".