40-talisterna är inte intresserade av traditionella pensionärsaktiviteter. De spelar t ex golf och nu satsar PRO på att locka dem till sig. Foto: Piteå Golfklubb.

PRO vill locka till sig 40-talisterna

PRO i Norrbotten planerar nu för nya aktiviteter, för att locka 40-talisterna som medlemmar. "De spelar golf och vill ha andra aktiviteter än de traditionella", säger Lars Hedberg, ordförande i länet.

PRO:s breda verksamhet tros vara orsaken till den rekordhöga anslutningsgraden i länet. Över 40 procent av ålderspensionärerna är medlemmar i organisationen, vilket är mest i landet.

– Vi har en bra verksamhet som många känner sig hemma med. Det de vill göra får de göra i PRO, och det är alltifrån knyppling till körsång, berättar Lars Hedberg.

Nu pågår en värvningskampanj i hela landet där man ringer runt till alla 67-åringar. Och verksamheten kommer att förändras nu när 40-talisterna kommer in, menar Hedberg.

– De har lite andra intressen än de äldre pensionärerna. De spelar golf och vill ha andra aktiviteter än de traditionella. Och det ska vi erbjuda dem.

Lars Hedberg tror också att traditionen av starkt föreningsliv i Norrbotten har betydelse för det stora intresset.

– Väldigt många norrbottningar är ju anslutna till olika föreningar.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".