Satsning på motorstadion

Det finns nu en målsättning att göra Kalix motorstadion till ett centrum för utveckling av trafiksäkerhet. För att det ska bli verklighet tas nu första steget genom att bygga en mc-crossbana, eller motocrossbana.

Kalix motorklubb har tillsammans med Kalix kommun lyckats lösa markfrågan för verksamheten och därmed har ett viktigt steg tagits säger motorstadions utvecklingsansvarige Jan Johansson.

-  Nu ska vi sätta spaden i jorden och förverkliga det som många Kalixbor väntat på i tio år, säger Jan Johansson.

Förhoppningen är att den nya banan för motorcyklar kommer att utveckla Kalix motorstadion och den satsning som görs för utbildningar och trafiksäkerhet. Idag finns maskinförarutbildning och fordonsförarutbildningar och i framtiden kommer det att finnas riskutbildningar för motorcykel.

Kalix kommun har satsat 300 000 kronor i banan, pengar som är väl satsade menar kommunalrådet Robert Forsberg (S):

- Jag är mycket glad över det arbete som Kalix motorklubb gjort. Vi måste satsa på framtidsprojekt annars ser framtiden mörk ut, säger Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".