Jerry Johansson (S), kommunalråd i Arvidsjaur. <br>Foto: Kent Norberg.

Jerry Johansson lät sig övertalas

Hotet om att få ett centerpartistiskt kommunalråd i socialdemokratiska Arvidsjaur samt medlemmarnas stöd efter han sagt upp sig. Det gjorde att det avhoppade kommunalrådet Jerry Johansson i går tackade ja till att nomineras till kommunalråd igen.

Det var i fredags som Jerry Johansson fick frågan från partiet om att nomineras till sin gamla post som kommunalråd. Frågan kom från Arbetarekommunens ordförande Jan-Åge Mikalsson och att den inte kom förrän i fredags tar Mikalsson på sig.

– Det blev ett missförstånd och jag har inte varit tydlig mot Jerry Johansson. Jag började förstå att han nog stod till förfogande och i fredags ringde jag och ställde frågan rakt och fick då till svar att han ställer upp, säger Jan Åge Mikalsson.

Mikalsson säger vidare att de stridigheter som blivit inom partiet under tiden som en ny kandidat skulle tas fram, kunde ha undvikits han tidigare hade förstått att Jerry Johansson stod till förfogande. Men när Jerry Johansson väl fick frågan behövdes inte så mycket betänketid.

– Jag funderade någon minut innan jag tackade ja, säger Johansson.

Det var efter att han tecknat ett avtal om ett fördelaktigt pensionsavtal för en tjänsteman i kommunen, som Jerry Johansson har helt oväntat sa upp sig. Anledningen var att han inte hade rätt att göra det. I sin besvikelse över vad han gjort sa han då upp sig.

Men nu några veckor senare kan han vara tillbaka på stolen igen. Frågan är då hur han vill att omgivningen ska se på hans velande.

– Jag tror att de heller vill ha politiker som står för de fel som de gjort.

Men trots alla turer är nu Jerry Johansson beredd att bli kommunalråd igen.

– Att jag gjorde fel har alla konstaterat. Men medlemmarna verkar ändå vilja att jag ska tillbaka till rollen som kommunalråd igen. Dessutom har jag ju fått frågan från partiet, säger Jerry Johansson

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".