Jerry Johansson (S), sitter kvar som kommunalråd i Arvidsjaur. Foto: Kent Norberg.

Jerry Johansson sitter kvar

Nu är det klart att Arvidsjaurs Socialdemokratiska kommunalråd, Jerry Johansson, sitter kvar på sin post. På ett medlemsmöte igår gav Socialdemokraterna i kommunen honom sitt stöd och Johansson drog tillbaka sin avsägelse.

Jerry Johansson meddelade för en månad sedan att han vill sluta som kommunalråd. Orsaken var att han felaktigt skrivit på ett fördelaktigt pensionsavtal för en kommunal tjänsteman.

Sedan dess har Socialdemokraterna i Arvidsjaur varit sysselsatta med att hitta ett nytt namn till kommunalrådsposten och åsikterna har gått i sär. Bland andra föreslogs en centerpartist bli kommunalråd.

Det fick Jerry Johansson att vilja komma tillbaka och när han för några dagar sen fick frågan från arbetarkommunens ordförande Jan-Åge Mikalsen svarade han att han kunde tänka sig det om han fick partiets och medlemmarnas stöd.

Stödet fick han på medlemsmötet igår och säger idag så här:

- Det är mycket ansvar som nu ligger på ens axlar när man nu kommer tillbaka.

Han är också fundersam kring den splittring som märkts i partiet den sista månaden.

- Det här att man föreslog en centerpartist. Det är ju totalt oacceptabelt, men det är ju också en slags missnöjesyttring, säger Jerry Johansson.

Arbetarkommunens ordförande Jan-Åge Mikalsen tror inte att det misstag Jerry Johansson gjorde när han skrev på pensionsavtalet kommer att ligga honom i fatet framöver.

- Jag upplever inte att det här kommer att följa efter honom som en ond skugga. Folk ser till det han faktiskt har gjort och kommer att göra. De kommetarer som finns är att de föraktar avtalet, men de har fortfarande fullt förtroende för honom som person och som kommunalråd, säger Jan-Åge Mikalsen. 

Anneli Lindbäck, SR Norrbotten
anneli.lindback@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".