Unga studenter rankar jobb hos Google högst.

Google i topp på studentlista

Google, Microsoft, och BMW hör till de företag som 120 000 studenter runt om i världen helst vill jobba hos. Det är undersöknings- och konsult företaget Universum som bett blivande ekonomer och ingenjörer att lista sina topp-50 arbetsgivare. På första plats ligger Google.

- Jaha, ja det är ju kanske inte så förvånande.

Vid ett bord övertäckt med böcker och papper på Luleå tekniska universitet sitter Erik och Linus, som läser teknisk design och förbereder en tenta.

Varför blev ni inte förvånade när ni hörde att Google låg på första plats?

- Man har ju sett att de expanderar och i tidningar har jag läst att de satsar på sin personal, och de verkar ha intressanta arbetsplatser. Det tror jag är viktigt för många.

När studenter runt om i världen fått ranka sina topp 50-arbetsgivare, så har det varit viktigt för många att företaget är innovativt och att man som anställd får tid till att utveckla egna idéer. Det berättar Daniel Wägerth som är jobbar på Universum som gjort undersökningen.

För Erik så är drömarbetsplatsen ett företag där han får hålla på med sitt största fritidsintresse.

- Jag skulle gärna jobba på ett friluftsföretag. Sitta och meka med skidbindningar i en backe och optimera bindningarna.

Pernilla Kommes, SR P3nyheterna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".