Tror på Norrbotniabanan

Socialdemokraterna vill bygga mer vägar och järnvägar - för lånade pengar. Lånefinansiering ska användas vid strategiska infrastrukturprojekt. Norrbotniabanan hör definitivt dit, enligt Norrbotniabanegruppens ordförande Peter Roslund, som är mycket nöjd med beslutet.

Beslutet om lånefinansiering fattades vid socialdemokraterna partikongress igår och välkomnas av Peter Roslund, socialdemokrat och ordförande i Norrbotniabanegruppen.

Lånefinansiering ska, enligt kongressens beslut, användas vid strategiska infrastrukturprojekt och dit hör Norrbotniabanan, enligt Roslund som hänvisar till en partimotion som lades fram för knappt ett år sedan där Norrbotniabanan fanns med som en av fyra viktiga satsningar.

- Det kommer säkert att diskuteras vilka prioriteringar som ska göras men jag är rätt övertygad om att socialdemokraterna prioriterar det här projektet, säger Peter Roslund.

Förslaget har diskuterats både före kongressen och under de första kongressdagarna och det blev ett enhälligt beslut, enligt Roslund.

- Planeringsprocessen kan ta upp till två år men vi skulle teoretiskt sett kunna börja bygga 2011-2012 om alla beslut går rätt väg, säger Peter Roslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista