Bara seger som gäller - och mål

Uppdaterad 11:57
Förutsättningarna inför Piteås hemmamatch mot Stattena i Damallsvenskan på söndagen är solklara. Bara seger räknas för Piteå om chansen till fortsatt spel i högsta serien ska finnas kvar. Och gärna med 4-5 mål, om möjligheten inför sista omgången nästa helg ska vara realistisk.

Sveriges Radio sänder matchen i webbradion/mobilen
från kl 13.50.

Piteås läge i bottenstriden är prekärt. Och inte blev det bättre av att konkurrenten Kristianstad, ovanför nedflyttningsstrecket, vann sin match mot Hammarby på lördagen med 3-1.

Därmed skiljer det nu sex poäng mellan lagen, Kristianstad har dessutom sex måls bättre målskillnad (och betydligt fler gjorda mål, vilket i praktiken innebär att man har sju mål att gå på). För Piteå gäller det med andra ord att vinna mot jumbon Stattena, gärna med 4-5 mål, och sedan besegra Umeå i sista omgången, samtidigt som Stattena slår Kristianstad.

Det är full fart framåt som gäller, enligt tränaren Peter Grundström som meddelar att båda tvillingarna Nilsson-Waara insjuknat. Det innebär att Camilla Johansson ersätter Linnea i backlinjen. Anfallaren Sarah Michael har varit förkyld i veckan men testas från start.

Piteå har spelat bra med sina fyra nyförvärv efter uppehållet men inte fått med sig poängen. Nu måste laget fördubbla antalet segrar under säsongen. Annars är söndagens hemmamatch den sista i Damallsvenskan för den här gången, vilket vore synd med tanke på publikstödet som med råge är störst i serien.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se


Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista