Polisen varnar för samröre

Mycket tyder på att motorcykelklubben Eastside MC, i Gammelstad i Luleå, har blivit en fullvärdig medlem i det kriminella nätverket Hells Angels. Uppgraderingen kommer inte som någon överraskning för polisen, som nu kommer att samarbeta med andra myndigheter mot den organiserade brottsligheten.

Bland motorcykelgängets grannar i Gammelstad är reaktionerna blandade, men polisen ser allvarligt på etableringen.

– Enskilda personer behöver i och för sig inte vara rädda. Det här är vanliga killar på så sätt att de inte ger sig på någon ute på gatan, säger Per Karlsson, avdelningschef vid ordningspolisen i Luleå.

Däremot avråder han företagare från att ge sig in i samröre med organisationen.

– Det är där problemen kan komma om man sedan hamnar i en konflikt med dem på något sätt.

Från polisens sida är man beredd på att ta upp kampen mot den organiserade brottslighet som kan komma i Hells Angels spår.

– Vi försöker jobba tillsammans med andra myndigheter och kommuner på bred front, emot den grova organiserade brottsligheten. Dit räknas även Hells Angels.

Sveriges Radio Norrbotten har sökt Eastside MC:s ledning för att bekräfta uppgiften om medlemskapet i Hells Angels, men de avstod från att kommentera.

Maria Lindgren, SR Norrbotten

Helene Alm, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista