Malta vill bli vänort med Arvidsjaur efter maltesen Kevin Borgs framgångar i Idol. Foto: Kent Norberg

Arvidsjaur till Malta

Arvidsjaurs kommunalråd Jerry Johansson kommer att lämna kommunalrådsstolen i nio dagar. Anledningen är att delar av kommunledningen tillsammans med 50 Arvidsjaurbor åker till Malta på ett nio dagar långt vänortsbesök i dag/ på lördag.

Men att vara borta så länge är inget konstigt tycker kommunalrådet.

- Alla kommunalråd använder mobiltelefon och dator idag, säger Johansson som menar att det inte ska bli några problem att vara borta så länge.

Han säger vidare att hans uppgift som kommunalråd är att föra Arvidsjaur vidare och hitta nya möjligheter och marknader. 

Resan som kommunalrådet Jerry Johansson ska göra tillsammans med kommunledningen, företagare, skolelever och andra organisationer står EU för. Och meningen med resan är att utveckla ett vänortssamarbete. Anledningen till samarbetet är framgångarna för artisten Kevin Borg som ju är från Malta men flyttade till Arvidsjaur. När malteserna fick reda på framgångarna för Kevin Borg ville de bli kompis med det norrbottniska samhället och på den vägen är det.

Förhoppningen är nu att de nio dagarna ska ge resultat för Arvidsjaurs del.

- Förhoppningen är att det ska öka samarbetet, att vi ska hitta kopplingar till det lokala näringslivet, kanske till turismen och flygutbildningen eller annan tillverkande industri.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".