Mitträcken får vänta till nästa år

Det blir inget mitträcke på sträckan Töre-Åkroken längs E4:an i år. Anledningen är ett överklagande som gör att mitträcket får vänta till nästa år.

Eftersom regeringen gett sitt godkännande för bygget kommer upphandlingar att ske under vintern och först till sommaren 2010 kommer mitträcken att sättas upp.

Under sommaren och hösten har Vägverket målat så kallade "2 + 1 körfält" och reglerna för sådana kommer att gälla trots att mitträcken saknas. Under vintern kommer snön att dölja linjerna men enligt Peter Henriksson, beställare på Vägverket, kommer det inte att innebära några problem.

– Man ska köra enligt körfälten och de skyltar som visar körfälten ska hjälpa bilisterna. Vi har haft liknande fall tidigare och även då fanns farhågor att det skulle vara svårt för bilisterna att se var det var två respektive ett körfält. Men det visade sig att bilarna körde upp det så pass väl att linjerna syntes.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".