Luleåkare ligger trea i konståknings-SM

Alexander Majorov från Luleå Konståkningsklubb ligger 3:a efter det korta programmet på SM i Linköping. Det är på söndag som de utslagsgivande friåkningsprogrammen ska genomföras för herrarna, som avslutning på SM-veckan.

Efter ett dynamiskt genomfört program till tangotoner, där den enda egentliga missen var ett felsteg efter trippel-trippel kombinationen Lutz-Toeloop fick Majorov 65,53 poäng medan Göteborgsåkarna Adrian Schultheiss och Christopher Berntsson fick 68,86, repektive 68,84 poäng. Det är på söndag som de utslagsgivande friåkningsprogrammen ska genomföras för herrarna, som avslutning på SM-veckan.

I juniorklassen för herrar ligger Bertil Skeppar, Luleå Konståkningsklubb på tredje plats efter det korta programmet. Även för juniorerna avgörs tävlingen nu på söndag.

Klubbkamraten Clara Callne ligger på en sjätte plats efter korta programmet i klassen ungdom 15. Flickornas tävling avgörs på lördag då de åker sitt långa program.

I den yngsta klassen, flickor 13, slutade den fjärde deltagaren från LKK - Rebecka Hammar - på 11:e plats efter ett starkt friprogram då hon åkte upp sig sju placeringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista