Åkare ger Vägverket kritik.

Igår inträffade flera avåkningar och en dödsolycka på E4 söder om Luleå pga halkan. Nu får Vägverket kritik av Norrbottens Åkeriförening som anser att alla resurser som fanns tillgängliga inte användes.
Erik Bäckström som är ombudsman för Norrbottens åkeriförening riktar kritik mot Vägverket och hävdar att myndigheten inte använde alla sandbilar som man hade tillgång till. När Bäckström fick klart för sig att en långtradare var inblandad i dödsolyckan började han göra vissa efterforskningar. Det visade sig, säger han, att flera av de sandbilar som entreprenören Vägverket Produktion kontrakterat inte var ute. - Vi blev ju väldigt förvånade, säger Erik Bäckström. Han hävdar att Vägverket hade tillgång till väderleksrapporter från SMHI och att väderläget var kännt mer än ett dygn i förväg. Han tycker att entreprenören Vägverket Produktion inte tagit sitt ansvar. - Den här entreprenören som har kustområdet mellan Piteå och Luleå framförallt har skött det väldigt dåligt under den här vintern, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".