Marcus Hellner.

Hellner två i Tour de Ski

Marcus Hellner från Gällivare blev tvåa i sprinttävlingen av Tour de Ski. Markus som imponerade i sina heat framför allt med sina fräcka  åkning. Vann gjorde Emil  Jönsson. På damsidan överraskade Magdalena Pajala från Piteå genom att ta sig till semifinal.

Emil Jönsson och Marcus Hellner gav Sverige en dubbelseger i Tour de ski-sprinten i fri stil i Prag på måndagskvällen. En tredje svensk, Teodor Peterson, blev femma.

Segern innebar att Jönsson övertog totalledningen i Tour de ski - men den svenske stjärnsprintern kanske ändå hoppar av resten av tävlingen, eftersom de fyra återstående tävlingarna är traditionella lopp. Jönsson var i ledning i sprintfinalen i Oberhof på söndagen, men föll då och slutade femma.

Jönsson, Hellner och Peterson var de enda av de fem svenskarna i herrklassen som gick vidare från tidskvalet, som även det vanns av Jönsson.

Magdalena Pajala från Piteå överraskade i dagens sprint tävling i Tour de ski.Magdalena tog sej vidare till semifinal vilket är hennes bästa resultat i år i världscupen.

Ryskan Natalia Korosteleva vann före norskan Celine Brun-Lie och slovakiskan Alena Prochazkova

På onsdag fortsätter tävlingarna med 15 km.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".