Hellner fortfarande med i kampen

Gällivareåkaren Marcus Hellner är fortfarande med i kampen om totalsegern i Tour de Ski efter onsdagens fristilslopp. Hellner slutade trea efter en mycket stark insats, bakom norrmannen Petter Northug och Dario Cologna, Schweiz.

Efter svensksuccén i måndags, där Emil Jönsson vann sprinten och Hellner blev tvåa, fick Hellner starta som ledare i onsdagens jaktstart efter att Jönsson lämnat tävlingen.

I dalgången mellan Cortina d'Ampezzo och Dobbiaco/Toblach i Sydtyrolen avverkade herrarna 35 kilometer i fristil.

-Jag var lite seg och trött i morse och hade väl ingen riktig pangkänsla i början av loppet. Men jag tycker att vi lyckades ganska bra med att hålla ifrån och inte släppa upp för många i täten, säger Hellner till TT.

Petter Northug tog i och med segern över totalledningen i touren, Cologna ligger tvåa och Hellner trea.

Den andra svensken, Daniel Rickardsson, slutade på en 14:e plats.

På torsdag och lördag ska herrarna köra 10 respektive 20 kilometer klassiskt innan Tour de ski avslutas på söndag med 10 kilometer fristil.

-Det är två klassiska lopp som är kritiska för mig men det har känts bättre i klassiskt. Får jag till ett bra lopp då har jag nog någonting med det här att göra, säger Hellner.

Sophie Gill/TT

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".