Kristina Renkvist och Rose-Marie Näslund är nöjda med vaccinationskampanjen, men uppmanar dem som ännu inte tagit sprutan att göra det.

Vaccinationsmättnad i länet

– Drygt 60 procent av länets invånare är nu vaccinerade, men jag hoppas att fler ska vaccinera sig innan kampanjen läggs ned, säger Rose-Marie Näslund , som är vaccinationsansvarig i Norrbottens läns landsting.

– Det märks att en vaccinationsmättnad inträtt, säger Kristina Renkvist, ansvarig för vaccinationscentralen i Kyrkans hus i Luleå.

Kristina Renkvist säger att de vaccinerat 250 personer under fredagen. Det är att jämföra med de 2 500, som vaccinerades dagligen i Kyrkans hus när kampanjen inleddes. Den verksamheten ska avvecklas nästa vecka.

De som nu vill vaccinera sig får söka sig till vårdcentralerna runt om i länet. Kampanjen avslutas vecka 5.

– Barn under 6 år bör ta även den andra sprutan för att få fullt skydd. De har tidigare fått halv dos och behöver en spruta till, säger Kristina Renkvist och Rose-Marie Näslund.

Lyssna igen 2010-01-08 cirka kl 16.15

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista