1 av 2
Peter Larsson är Sveriges Radio Norrbottens skidexpert under SM i Piteå 2010. Foto: Reine Sundkvist.
2 av 2
Före detta sprintstjärnan Peter Larsson blir expertkommentator under SM i Piteå.

Peter Larsson till SM

I slutet av förra året meddelade Peter Larsson att han slutar med längdskidåkning. Nu är han tillbaka när SM avgörs i Piteå nästa vecka - som Sveriges Radio Norrbottens expertkommentator.

Peter Larsson inledde sin karriär i Bergnäsets AIK och tillhörde under flera år världseliten i sprintskidåkning.

Luleåsonen fick smeknamnet ”Kungen av Düsseldorf” efter att ha tagit sex raka segrar, mellan 2002 och 2007, i världscupen i Düsseldorf.

I november förra året meddelade han att skidkarriären var över efter flera säsonger med sjukdoms- och skadebekymmer.

Peter Larsson har deltagit i två VM, 2003 och 2007 och i två OS, 2002 och 2006. Dessutom har han förstås vunnit SM-guld och vet vad han pratar om.

– Jag känner mig väldigt trygg i min kunskap och hoppas kunna ge insiktsfulla inlägg, säger Larsson, som längtar tillbaka till skidåkningen.

– Jag ville inte lägga av utan var tvungen att göra det. Skidåkning är något jag älskar och brinner för och som hela mitt liv kretsat kring, så det känns oerhört kul att vara tillbaka i hetluften på SM, säger den nye expertkommentatorn.

Onsdagen den 20 januari börjar skid-SM i Piteå och Sveriges Radio Norrbotten följer mästerskapet i P4 och på webben.

– Skidsporten är alltid het i Norrbotten och nu inför OS är intresset extra stort. Därför väljer vi att storsatsa på SM, säger Reine Sundkvist, sportansvarig på Sveriges Radio Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".