Britta Flinkfeldt Jansson (S), kommunalråd i Arjeplog
Arjeplog

Britta vill fortsätta som kommunalråd

Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt Jansson (S) har beslutat sig att fortsätta som kommunalråd om det går bra för partiet i valet. Hon säger att den korta tid som hon suttit som kommunalråd har gett mersmak och att hon har saker som hon vill fortsätta genomföra.

Den 19 maj 2009 beslutade Socialdemokraterna i Arjeplog att Britta Flinkfeldt Jansson skulle nomineras till posten som kommunstyrelsens nya ordförande i Arjeplog. Med bred marginal blev hon det första kvinnliga kommunalrådet i Arjeplog då hon efterträdde Bengt Urban Fransson.

Men ganska snart meddelade fyrabarnsmamman att det var familjen som skulle få avgöra om hon skulle kandidera till kommunalrådsposten om partiet når framgång vid höstens val. Nu har familjen sagt sitt och egenföretagaren Britta Flinkfeldt Jansson vill gärna fortsätta utveckla kommunen med sina erfarenheter från näringslivet.

-- Med risk att jag får smäll på fingrarna, men jag upplever nog att företagandet oftare är mer strukturerat. Man har en styrelse som har en tydlig uppgift att jobba med framtidsfrågor och man har en verkställande ledning som har som uppgift att driva de dagliga frågorna. Det har jag försökt att plocka med mig, att jag är ordförande i styrelsen. Det är min sak att titta framåt, se övergripande och ha ett helikopterperspektiv, säger Britta Flinkfeldt Jansson.

Utifrån den lilla tid som hon jobbat som kommunalråd säger hon sig ha tankar och visioner om tydlighet och struktur i organisationen som egentligen bara kan leda framåt.

– Jag känner att det här är inte färdigt än, säger Britta Flinkfeldt Jansson.

Hur ser du då på framtiden?

– Jag tror mycket på att attityder och kulturer är oerhört viktiga för att man ska kunna utvecklas och i Arjeplog har vi både god attityd och kultur. Jag tror att vi har ett stort försprång gentemot andra kommuner, säger Britta Flinkfeldt Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista