1 av 2
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2
Flygstationschef Susanne Jangdal

Fler gifter sig på flygplatsen

Allt fler brudpar väljer att gifta sig på flygplatsen i Luleå. Förra året mer än fördubblades antalet vigslar och i år väntas bröllopsparen som gifter sig på vägen ut i världen bli ännu fler.

Att man faktiskt kan gifta sig på Luleå Airport är kanske inte allmänt känt. Men trots det valde 34 brudpar att viga sig på flygplatsen förra året.

Det är långt mer än en fördubbling, året före vigdes 10 par. Enligt flygplatsledningen beror det på att man marknadsfört giftasmöjligheten mer än tidigare och man tror också att antalet flygplatsvigda i Luleå ökar ytterligare i framtiden.

– Vi har ju marknadsfört det här under 2009 så fler och fler känner till det. Vi ser att det är mer efterfrågan på det, säger Susanne Jangdal, flygstationschef på Luleå Airport.

Som flygstationschef har Susanne Jangdal rätt att förrätta vigsel. Och förutom vigselförrättare ingår en allmän VIP-behandling för det brudpar som väljer att lägga upp de 3 400 kronor som en vigsel kostar.

– Mervärdet för många är att de kan göra det enkelt för sig själva och sedan snabbt komma iväg på den bröllopsresa som de lägger pengarna på, säger Jangdal.

Romantiskt eller inte ligger som vanligt i sådana här sammanhang, helt i betraktarens öga.

Johan Winblad, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".