Ingen Peter "Foppa" Forsberg mot Luleå på lördag.

Ingen ”Foppa” mot Luleå

Skadeproblemen fortsätter för Peter Forsberg. I stället för en förväntad comeback i elitserien tvingas han stå ytterligare en vecka vid sidan av rinken. Det innebär att Modo får klara sig utan ”Foppa” mot Luleå på lördag.

Forsberg tvingades kliva av isen efter halva träningen på onsdagen. Modo som är i skriande behov av poäng i jakten på en slutspelsplats kommer att få klara sig utan "Foppa" mot Färjestad i Karlstad på torsdag samt mot Luleå hemma på lördag och troligtvis även mot Timrå hemma nästa torsdag.

Modo har haft svårt att vinna utan sin superstjärna som svarat för 15 poäng i de tio matcher han spelat i Modo den här säsongen.

– Självklart vill jag vara med och spela och hjälpa till. Vi är väl medvetna om tabelläget - vi måste ju vinna ett antal matcher för att kunna ta oss över strecket. Men det är bättre att vila en vecka ytterligare än att tvingas till en ny vila på fem-sex veckor om jag får en ny smäll, säger Peter Forsberg.

Forsberg skadades i en match mot Rögle den 28 november. Två veckor senare, den 10 december stod han på isen igen, men efter en tuff uppvaktning av Frölundas Joel Lundqvist tvingades Forsberg kliva av och han har varit skadad sedan dess

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".