400 färre arbetslösa i länet

De öppet arbetslösa i Norrbotten var 400 färre i december 2001 än samma månad året innan. Det visar Länsarbetsnämdens senaste rapport. Samtidigt ökade arbeslösheten i fem av länets kommuner ifjol.
Förutom att länet hade 400 färre öppet arbetslösa i slutet av 2001 jämfört med året innan så har antalet sysselsatta genom olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder minskat med 1000. Däremot redovisas en kraftig ökning av den öppna arbetslösheten med 1400 personer mellan november och december ifjol. Det förklaras med att många utbildningar upphört under årets sista månad. Enligt Länsarbetsnämndens rapport minskade arbetslösheten i fjol i nio av länets 14 kommuner. Samtidigt ökade den i de fem återstående kommunerna, mest i Arjeplog och Arvidsjaur. Det förklaras med nedläggningen av Bolidens gruva i Laisvall. Övertorneå och Pajala är de två kommuner i länet som i fjol hade länets högsta arbetslöshet medan Boden och Älvsbyn hade länets lägsta arbetslöshet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".