Kvinna anhållen efter knivöverfall

Den 48-årige man som knivskars svårt inne på kommunhuset i Kalix tidigare på fredagen har nu opererats på Sunderby sjukhus. Hans tillstånd är stabilt, meddelar sjukhuset. Kvinnan som utförde knivdådet är nu anhållen.

Vid 14-tiden på fredagen stegade en kvinna i 50-årsåldern in på 48-åringens kontor. Kvinnan stack en kniv i buken på mannen, hans tillstånd var livshotande. Han kördes i ambulans till Sunderby sjukhus där han opererades. På fredagskvällen uppgav sjukhuset att hans tillstånd är stabilt.

Kvinnan kunde gripas efter knivöverfallet och är nu anhållen misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel.

Kvinnan och den knivskurna mannen är bekanta med varandra sedan tidigare, på vilket sätt kan polisen i nuläget inte berätta.

– De kände varandra men händelsen hade inte något med hans arbete att göra, säger Jenny Hakeberg, informationschef vid Kalix kommun.

Hon säger att kommunen inte ändrat på några säkerhetsrutiner efter händelsen.

– Vårt fokus ligger på att ta reda på hur det går för vår kollega, säger hon.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".