LKAB fortsätter spara.

Det åtgärdsprogram med olika slags besparingar som LKAB startade i fjol höst kommer att forstätta även under 2002. Men nu finns vissa, om än osäkra, signaler om en vändning. Nu vid årskiftet är efterfrågan på LKAB:s produkter, särskilt pellets, fortsatt låg. Men vissa tecken tyder på att en vändning kan vara på gång, enligt LKAB:s kvalitets- och informationsdirektör Anders Furbäck. Han säger att LKAB:s kunder lämnar prognoser idag som pekar på att det kan komma en vändning under andra halvåret 2002 och att fraktmäklare pratar i ungefär samma termer. Samtidigt poänterar Furbäck att prognoserna är mycket osäkra.
Det åtgärdsprogram som LKAB inledde under hösten 2001 har fungerat bra enligt Furbäck, men det räcker inte säger han. Idag producerar LKAB mer än vad som efterfrågas och en viss övertalighet finns också inom bolaget. Några permitteringar är dock inte aktuella, enligt Anders Furbäck. Däremot kan det även forstättningsvis bli förlängda underhållsstopp vid pellets och anrikningsverken, med upp till åtta veckor mot normalt fyra. Det kommer först att märkas i Kiruna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".