Storgräl om landstingsvarsel

Kommunals länsordförande Ros-Marie Norberg-Lund och ombudsman Barbro Öberg är mycket upprörda över kritiken från Maria Salmgren, moderaternas gruppledare i Landstinget om att det är fackets fel att 92 anställda får gå. Maria Salmgren svarar med att fackförbundet Kommunal värnar mer om sin egen position än om sina medlemmar.
Maria Salmgren kallar gårdagens beslut att varsla 92 landstingsanställda om uppsägning sorgligt, men tror inte att Kommunal kommer att ändra uppfattning. Landstinget måste sparas 23 miljoner i kök, städ och vaktmästeri och tänker klara det genom att varsla 92 anställda om uppsägning. Samtidigt ska dom anställda få möjlighet att komma med egna förslag på hur pengarna ska kunna sparas in och det arbetet startar nu i olika budgetgrupper. Från Kommunals sida tror man inte att 92 anställda behöver sägas upp, om personalens förslag går igenom. Men om verksamheten i stället privatiseras, då finns det risk för uppsägningar, liksom sämre lön och kortare semester säger Barbro Öberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista